Με τα όπλα “παρά πόδας” η ΔΙΣ για τα Θεοφάνεια

Συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, με τηλεδιάσκεψη, μετά και από τη σημερινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα για αυστηροποίηση των μέτρων.

Στα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, που θα τεθούν σε ισχύ από την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, εντάσσεται και η άρση της απόφασης για το άνοιγμα των ναών την ημέρα των Θεοφανείων.

Όπως σημειώνεται από ιεράρχες, η ΔΙΣ βρίσκεται κυριολεκτικά “με τα όπλα παρά πόδας”, καθώς επικρατεί δυσφορία για την ξαφνική μη τήρηση της συμφωνίας που υπήρχε μεταξύ Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα εκτιμάται ότι εάν δεν υπάρξει αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης, τότε θα ακολουθήσει ισχυρή αντίδραση από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ σχετικά, υπενθυμίζεται ότι “κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού”.