Κουλουράκια Πορτοκαλιού με Ταχίνι

Υλικά:

125 γρ. ταχίνι
600 γρ. αλεύρι τύπου 70%
175 γρ. άχνη ζάχαρη
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
¼ της κούπας νερό
¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη
¼ της κούπας φυτική κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη ν’ ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Πηγή: monastiriaka.gr