Κοπή Βασιλόπιτας της Ελληνοκυπριακής Αδελφότητας στο Λονδίνο από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας τέλεσε την εθιμοτυπική κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνοκυπριακής Αδελφότητας, στις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας στο Βόρειο Λονδίνο. Παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Κολωνίας κ. Αθανάσιος και ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Ανδρέας Κακούρης, Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Χρήστος Γουλάς, ο Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Μπάμπης Χαραλάμπους, ο Τόνι Βούρου, Αντιδήμαρχος του Barnett, καθώς και Σύμβουλοι, η ευρύτερη ελληνοκυπριακή κοινότητα και κληρικοί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Η χορωδία της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωσήφ Παλιούρα καλωσόρισε επίσης το Νέο Έτος με παραδοσιακούς ύμνους και την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση.
Το καλύτερο σημείο της εκδήλωσης ήταν η στιγμή όπου ο κ. Χρήστος Καραολής, ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, βρήκε το φλουρί στην τούρτα του.