Μητροπολίτης Καστορίας: Να κάνουμε το δικό μας χρέος προς την πατρίδα

Με αφορμή την συμπλήρωση 116 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Παύλου Μελά, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, κατά την διάρκεια της τελέσεως του επιμνημόσυνη δέησης,  θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

“Να κάνουμε το δικό μας χρέος προς την πατρίδα τις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, αυτός ο αιματοβαμμένος τόπος και ιδιαίτερα, η ελληνικότατη Μακεδονία μας, αφού δεν αφήσαμε τίποτα όρθιο. Δώσαμε και το όνομα, δώσαμε και την εθνότητα, δώσαμε και τη γλώσσα. Δεν αφήσαμε τίποτα στον τόπο αυτόν. Έτσι λοιπόν, χρειάζεται όραμα σήμερα, έστω κι αν είμαστε δυο, τρεις ή πέντε. Η μειοψηφία θα νικήσει!”

Τόνισε επίσης ότι: “Εκείνοι οι οποίοι μας κάνουν τους φίλους, σιωπούν μπροστά σε αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας, γιατί μας βλέπουν πάντοτε με το ασπράδι του ματιού τους και θέλουν να είμαστε στη διχόνοια. Ο ένας να κατατρώει τις σάρκες του άλλου”

Αναφερόμενος στον Μακεδομάχο Παύλο Μελά τόνισε: “Το μήνυμα το οποίο παίρνουμε από την μαρτυρική μορφή του Παύλου Μελά, είναι ότι σήμερα πρέπει να έχουμε όραμα. Εάν στη ζωή μας δεν έχουμε όραμα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα… Ο Παύλος Μελάς μας λέει σήμερα να έχουμε όραμα όπως και αυτός είχε. Και όπως τα τελευταία του λόγια ήταν: “έκανα το χρέος μου προς την πατρίδα”, έτσι να κάνουμε το δικό μας χρέος”.