“Καμπανάκι” από τη Μητρόπολη Κίτρους για τη δράση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» εν όψει του Πάσχα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την έντονη προσηλυτιστική και προπαγανδιστική δραστηριότητα που αναπτύσσει η αίρεση που ονομάζεται «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ή «Χιλιαστές» με αφορμή την εορτή του Πάσχα.

Όπως αναφέρει, διανέμουν αιρετικά φυλλάδια και στέλνουν μηνύματα μέσω διαδικτύου, κάτι που έχει παρατηρηθεί και εντός των ορίων της Μητρόπολης.

Τονίζει δε ότι ως Χριστιανοί σεβόμαστε μεν τη θρησκευτική ελευθερία οποιουδήποτε ατόμου, ωστόσο “οφείλουμε να ενημερώσουμε τους χριστιανούς ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» αποτελούν μία ύπουλη και επικίνδυνη αίρεση”.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Όπως κάθε χρόνο πριν το Πάσχα, η αίρεση που ονομάζεται «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ή «Χιλιαστές» εξαπολύουν έντονη προσηλυτιστική και προπαγανδιστική δραστηριότητα με αφορμή την «Επέτειο του θανάτου του Ιησού», όπως λένε.

Συγκεκριμένα, και στον τόπο μας μοιράζουν ιδιόχειρες επιστολές, διανέμουν αιρετικά φυλλάδια και στέλνουν μηνύματα μέσω διαδικτύου.

Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ή «Χιλιαστές» είναι μια ξενόφερτη αίρεση, με έδρα το Μπρούκλιν της Αμερικής, που αρνούνται τα βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστεως.

Συγκεκριμένα:

Όπως διαπιστώνει κανείς, δεν άφησαν διδασκαλία του Χριστιανισμού που να μη τη διαστρέψουν ή να μην την αρνηθούν.

Επίσης, αρνούνται την μετάγγιση αίματος. Δηλαδή, ούτε δίνουν ούτε δέχονται να πάρουν αίμα, ακόμη και σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας και κινδύνου θανάτου.

Ως Χριστιανοί σεβόμαστε τη θρησκευτική ελευθερία οποιουδήποτε ατόμου. Όμως οφείλουμε να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε τους χριστιανούς ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ή «Χιλιαστές» αποτελούν μία ύπουλη και επικίνδυνη αίρεση.

Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός ακολουθώντας τα λόγια του Κυρίου αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Αποστρέφεται, όμως, τις φοβερές αιρέσεις, διότι πολεμούν και διαστρέφουν την Αλήθεια, την οποία διαφυλάττει ακέραιη και ανόθευτη η Αγία Εκκλησία μας.