Ημερήσια Ενημέρωση των Ιδρυμάτων της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Με σχετική ανακοίνωση της, η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει, ότι ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε Τεστ COVID-19 σε όλους τους τροφίμους και σε όλους τους υπαλλήλους, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός».

Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι εντολές και κατευθύνσεις που δίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι τροφιμοί (που είχαν ανιχνευτεί θετικοί στον COVID-19 στις αρχές Νοεμβρίου) επέστρεψαν στην καθημερινότητα του Γηροκομείου, επειδή αυτή ήταν η εντολή του ΕΟΔΥ μετά την παρέλευση του 14ημέρου της υποχρεωτικής τους καραντίνας.

Οι 16 τρόφιμοι που ανιχνεύθηκαν θετικοί στο πρόσφατο δεύτερο τεστ, έχουν απομονωθεί στην ειδική πτέρυγα που έχει διασκευασθεί στο Γηροκομείο και επί του παρόντος είναι οι περισσότεροι καλά, ενώ ελάχιστοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Αναφέρεται επίσης ότι κατέληξε στο Νοσοκομείο 92χρονος τρόφιμος, ο οποίος είχε εισαχθεί θετικός μετά την παρέλευση της 14ήμερης καραντίνας του στο Γηροκομείο.

Η δυνατότητα επικοινωνίας των τροφίμων μας με τους συγγενείς τους (τηλεφωνικά και με βιντεοκλήσεις), συνεχίζεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.