Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου εορτάστηκε σε Ιεροσόλυμα και Δυτική Όχθη του Ιορδάνη

Το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εόρτασε την εορτή της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου.

Η εορτή αύτη εορτάστηκε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στα Ιεροσόλυμα, που βρίσκεται κοντά στον Ναό της Αναστάσεως στη Χριστιανική συνοικία. Σε αυτή τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο, τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο, τον π. Στέφανο και τον Ιεροδιάκονο π. Συμεών. Έψαλαν οι μονάζουσες του Πατριαρχείου και ο Ιεροδιάκονος π. Δοσίθεος ενώ προσευχήθηκαν μοναχοί. μονάζουσες και μέλη της Ελληνικής Παροικίας των Ιεροσολύμων.

Επίσης η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου εορτάστηκε και στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που βρίσκεται στην Δυτική όχθη του Ιορδάνη ποταμού.

Εκεί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εφημερίου του Ναού της Αναστάσεως Ιερομονάχου π. Αναστασίου, τη συμπροσευχή και ψαλμωδία του Πνευματικού της Μονής του Αγίου Σάββα Αρχιμανδρίτη π. Ευδοκίμου και του μοναχού Θεοκτίστου Αγιοσαββίτου, τη συμμετοχή ορισμένων μοναζουσών και πιστών από την Ιεριχώ.