Η πρώτη μέρα του νέου έτους στη Μητρόπολη Πειραιώς

Η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Καλλιπόλεως.

Χθες Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 τελέστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και την Παρασκευή το πρωί 1η Ιανουαρίου 2021, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, προέστη στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε πανηγυρικά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Στις 11:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τελέστηκε – και μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας – η Δοξολογία για το Νέο Έτος στην οποία Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος, αφού διαβάστηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για το Νέο Έτος, ευλόγησε και μοίρασε στους 30 παρευρισκομένους την μικρή πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της τοπικής μας Εκκλησίας, ευχόμενος σε όλους δύναμη και υγεία!

Παρέστησαν οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης και Σοφία Ασημακοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά Γρηγόρης Καψοκόλης και Δημήτρης Καρύδης, ο αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Τελετάρχης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, ενώ το φλουρί κέρδισε ο πρόεδρος της αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας διαβάστηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για το Νέο Έτος και το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.