Η προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Κάρμα

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, εξεδήμησε προς Κύριον ο πολιός Πρωτοπρεσβύτερος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων π. Κωνσταντίνος Κάρμας.

Ο μεταστάς προς Κύριον π. Κωνσταντίνος Κάρμας εγεννήθη το έτος 1927 εις την κώμην της Μπετζάλλας. Ενετάχθη εις τας τάξεις του κλήρου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, χειροτονούμενος εις διάκονον και ιερέα το έτος 1957 εις τον εν Αμμάν Ιερόν Ναόν της Υπαπαντής του Κυρίου και ακολούθως έλαβε το οφφίκιον του Οικονόμου υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως Αριστοβούλου.

Μετά την χηρείαν αυτού έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου παρά του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου το έτος 2019.

Διηκόνησε μετά ζήλου και αφοσιώσεως το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων επί των μακαριστών Πατριαρχών Ιεροσολύμων Βενεδίκτου, Διοδώρου, Ειρηναίου και του νυν Μακαριωτάτου Πατριάρχου Θεοφίλου.

Διεκρίθη διά την προσφοράν αυτού εις το εν Ιορδανία ποίμνιον του Πατριαρχείου εις ποικίλας διακονίας, καλλιεργών την λειτουργικήν ζωήν, το κήρυγμα, την φιλανθρωπίαν, διατηρών πλουσίαν Βιβλιοθήκην και αναπτύσσων συγγραφικήν εποικοδομητικήν δραστηριότητα διά τον λαόν. Ουχ ήττον διεκρίθη και διά το πατριωτικόν φρόνημα αυτού υποστηρίζων τα δικαιώματα της φιλτάτης πατρίδος αυτού Ιορδανίας, ίδρυσε εκπολιτιστικά και εκπαιδευτικά κέντρα και αντεπροσώπευσε το Πατριαρχείον εις πολλάς τοπικάς και διεθνείς Διασκέψεις. Απελάμβανε εκτιμήσεως παρά των Ιορδανικών Αρχών και σεβασμού παρά του Ιορδανικού λαού.

Ετιμήθη διά του παρασήμου των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου υπό των μακαριστών Πατριαρχών Βενεδίκτου και Διοδώρου και υπό του νυν Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και υπό του Προέδρου του Παλαιστινιακού Κράτους κ. Μαχμούντ Αμπάς Αμπού-Μάζεν διά του παρασήμου του Αστέρος της Ιερουσαλήμ του έτους 2022.

Την πρωΐαν της Δευτέρας, 24ης Ιανουαρίου/ 6ης Φεβρουαρίου 2023, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ετέλεσε Τρισάγιον εις τον μοναστηριακόν Ναόν των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού εν χώρα ζώντων.

Η νεκρώσιμος ακολουθία αυτού εψάλη εις τον εν Αμμάν ιερόν ναόν της Υπαπαντής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου εν συμμετοχή όλου του κλήρου του Πατριαρχείου εις Ιορδανίαν και πλήθους λαού τιμώντων την προσφοράν αυτού εις το ποίμνιον και τον Ιορδανικόν λαόν.

Εις την νεκρώσιμον ακολουθίαν αυτού ο Μακαριώτατος απηύθυνε την κάτωθι συλλυπητήριον προσφώνησιν Αυτού ιδε link:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσόλυμων