Η Εβδομάδα των Παθών και το Άγιο Πάσχα στην Ντόχα

Με ιεροπρέπεια και με εκκλησιαστική τάξη, τη αθρόα συμμετοχή του ευσεβούς ποιμνίου, τελέσθησαν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καττάρων.

Των ιερών Ακολουθειών προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, τη συλλειτουργία του Οικονόμου π. Σωτηρίου.

Πλήθος πιστών μετ’ ευλαβείας και κατανύξεως συμμετείχαν στην Θεία Κοινωνία και πολλοί προσήλθαν εκ των πόλεων του Εμιράτου και εκ της Σαουδικής Αραβίας στο Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου και της Εξομολογήσεως.

Οι ακολουθίες τελέσθηκαν στην Ελληνική, Αραβική, Σλαβονική, Σερβική, Ρουμανική και Αγγλική γλώσσα για την πληρεστέρα συμμετοχή του πολυγλώσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τους ύμνους και οι χορωδίες τα Εγκώμια της Μ. Παρασκευής στην Αραβική, Ελληνική και Σερβική γλώσσα.

Την Μεγάλη Παρασκευή και την νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου προσήλθαν στην ακολουθία ο Πρέσβης της Ρωσσίας κ. Ντημίτρι Ντουγκάντκιν, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ντόχα κ. Γεώργιος Ζαφείρης και ο Αναπληρωτής Επί κεφαλής της Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα.

Την Μεγάλη Παρασκευή στην ατμόσφαιρα βαθείας κατανύξεως και συγκινήσεως τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά εντός του αυλογύρου του Επισκοπείου.

Την νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου πλήθος χριστιανών επλήρωσε ασφυκτικά τον Ιερό Καθεδρικό Ναό και τον προαύλιο χώρο του. Οι οποίοι εν συνεχεία παρέμειναν και συμμετείχαν της Θείας Λειτουργίας, μεταλαβόντες σχεδόν άπαντες των Αχράντων Μυστηρίων και ακολούθησε η ευλογία των Πασχαλινών αυγών και εδεσμάτων.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων