Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη, 26η Ιουλίου 2022, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μικρού Κρανοβουνίου και στη συνέχεια προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, με τη συμμετοχή των αρχόντων και του λαού της ευρύτερης περιοχής.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτης 27ης Ιουλίου 2022, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του, ο κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπρο­σευχόμενος ο Μητροπολίτης Αλεξαν­δρου­πόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
Επίσης, παρέστησαν τα αγόρια, που αυτή την περίοδο φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως, για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Παντελεήμων δέχθηκε τις ευχές των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, των τοπικών Αρχών, των εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομίας, των Συλλόγων και Φορέων του Νομού και της πόλεως, και των ευσεβών Χριστιανών στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας Της Του Θεού Σοφίας.