Η εορτή του αγίου Μοδέστου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Παρασκευήν, 31 Δεκεμβρίου 2021, εορτάσθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή του αγίου Μοδέστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων.

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία, ιδίως δε η των Ιεροσολύμων, τιμά τον άγιο Μόδεστο ως μοναχό της Ιεράς Μονής του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, εκ της οποίας εκλήθη και υπηρέτησε την Εκκλησία Ιεροσολύμων ως επίσκοπος αυτής και Πατριάρχης, ως αρωγός και ως άγγελος παραμυθίας, ο θεραπεύων τας πληγάς εις ζωάς ανθρώπων και εις καταστροφάς Μονών, και Εκκλησιών εκ της Περσικής εισβολής στην Παλαιστίνη το έτος 614 μ.Χ. ο και προστάτης των υποζυγίων και κτηνών.

Προς τιμήν του αγίου Μοδέστου τελέσθηκε Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία το πρωΐ υπό του Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, συλλειτουργούντος του Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου, ψαλλόντων του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου, του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και της μοναχής Ευφημίας, συμμετεχόντων μοναχών και πιστών.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας προσήλθε προς προσκύνηση ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά μικράς Συνοδείας, τους οποίους και φιλοξένησε διά κεράσματος ο φιλόπονος επιστάτης και ανακαινιστής της Μονής μοναχός π. Αντίοχος.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων