Η εορτή του Αγίου Ισαάκ του Σύρου στην Ντόχα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ντόχα.

Για ποιμαντικούς λόγους η εορτή μετατέθηκε ημέρα Παρασκευή.

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, εκπροσώπου του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ’, μετ’ Αρτοκλασίας. Τους ύμνους έψαλε η χορωδία του Ιερού Ναού ελληνιστί και αραβιστί, παρουσία του Πρέσβεως της Βουλγαρίας Στόιμεν Βέλεβ και του Αναπληρωτού Επικεφαλής Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα και Εκπροσώπου της Πρεσβείας της Βραζιλίας. Μετά το πέρας του Εσπερινού παρετέθη προεόρτιος τράπεζα στην οποία παρεκάθισαν οι κληρικοί και μέλη του ποιμνίου.

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου και του Πρεσβυτέρου Γεωργίου με την συμμετοχή του ποιμνίου, παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος στην Ντόχα κ. Ελένης Μιχαλοπούλου του νέου Πρέσβεως της Κύπρου κ. Νικολάου Μανώλη, του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. ΓεωργίουΖαφείρη και του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου κ. Κυριάκου Δημητράκουλα.

Μετά την Θ. Λειτουργία, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ισαάκ του Σύρου και ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων.