Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εόρτασε τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Πατριαρχικό και Μοναστηριακό Ναό των προστατών του Πατριαρχείου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και συμμετεχόντων των Αρχιερέων και Ιερέων της Αδελφότητος.

Επίσης, εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σειδανάγιας, που βρίσκεται πλησίον του Πατριαρχείου στην Χριστιανική συνοικία.

Τελέστηκε ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία το πρωί στη Μονή, προεξάρχοντος του Γέροντος Αρχιγραμματέα Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και συλλειτουργούντων αυτώ των Αρχιμανδριτών π. Ιερωνύμου και π. Μακαρίου, των Πρεσβυτέρων π. Φάραχ Μπαντούρ και π. Νικολάου Κουλίνσκυ, των Ιεροδιακόνων π. Ευλογίου και π. Δοσιθέου, ψαλλόντων δεξιά του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Ιεροδιακόνου π. Συμεών, βοηθούντων των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, και αριστερά του Ιεροψάλτη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου κ. Ριμόν Κάμαρ και των βοηθών αυτού και προσευχομένων μοναχών, μοναζουσών, προσκυνητών και μελών της ενορίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, παρουσία της Ελληνίδος Προξένου κ. Άννης Μάντικα και άλλων μελών του Ελληνικού Γενικού Προξενείου και της συζύγου του Προξένου των Η.Π.Α. στα Ιεροσόλυμα.

Στο Κοινωνικό της Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον Θείον Λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος στα ελληνικά σχετικά με την εκκλησιολογική και θεολογική ερμηνεία και σημασία της εορτής.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε τη Μονή για προσκύνηση ο Πατριάρχης μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχική και Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε η ανακαινίζουσα την Ιερά Μονή και διατηρούσα αυτήν ως λειτουργικό Πνευματικό Κέντρο καθηγουμένη μοναχή Σεραφείμα.