Η Ελλάδα συμμετέχει στο 14ο διεθνές φεστιβάλ πνευματικής μουσικής που ξεκινά το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Ακόμα μια χρονιά η Ελλάδα παρούσα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πνευματικής μουσικής και Ψαλτικής Καΐρου, Σάμαα, που πραγματοποιείται για 14η χρονιά στο ανοιχτό θέατρο της Ακρόπολης του Καΐρου, δίπλα στο τέμενος του Μωχάμεντ Άλι, στη Σιταντέλα, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει φέτος το πολυμελές συγκρότημα της Δημοτικής Σχολής Μουσικής Σοφάδων, από το νομό Καρδίτσας.

Η Δημοτική Μουσική Σχολή Σοφάδων λειτουργεί από το 1986 και ήδη μετρά μια μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στην μουσική εκπαίδευση , μέσα σε ένα άρτια εξοπλισμένο διδακτήριο που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Η Σχολή, διαθέτει Τμήματα για τη θεωρητική και πρακτική διδασκαλία της Δυτικοευρωπαϊκής κλασικής μουσικής, τάξεις παραδοσιακής μουσικής (δημοτικής- βυζαντινής και εκκλησιαστικής. Το συγκρότημα της Σχολής έχει συμμετέχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ σε διάφορές Ευρωπαϊκές χώρες.

Η φετινή τους συνεργασία με το 14th Samaa International Festival for Spiritual music and Chanting και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Dr. Intessar Abdel Fatah που διευθύνει με μαεστρία το πάντρεμα όλων των συμμετεχόντων, από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, επί σκηνής, αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Σκοπός του φεστιβάλ που κλέβει το χειροκρότημα του κοινού κάθε χρόνο, είναι μέσω της κοινής παρουσίασης μουσικής και ψαλμών όλων των θρησκειών και της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης επί σκηνής, να καταδείξει τη δυνατότητα αρμονικής συνύπαρξης λαών και θρησκειών και να προβάλλει ως παράδειγμα ανεκτικότητας και αρμονικής συνύπαρξης των θρησκειών, την Αίγυπτο.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την επίσημη κρατική τηλεόραση και τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Πολιτισμού της Αιγύπτου, Prof. Inas Abdel Dayem, σε συνεργασία του Ταμείου πολιτιστικής Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Διεθνών Πολιτιστικών σχέσεων της Αιγύπτου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8 το βράδυ και η τελετή λήξης την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα, στον ανοιχτό θέατρο Josef’s Well Theatre, εντός της Ακρόπολης Καΐρου (Citadel). Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν διάφορες εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, αρωγός επί σειρά ετών του φεστιβάλ, υποστηρίζει και φέτος την Ελληνική συμμετοχή.

Πηγή: ekkairo.org