Η Εκκλησία της Δημητριάδος αποχαιρέτησε τον π. Βάιο Τακούμη

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, η Εκκλησία της Δημητριάδος αποχαιρέτησε σήμερα τον Πρωτοπρεσβύτερο Βάιο Τακούμη, ο οποίος έφυγε από την ζωή, αιφνιδίως, από καρδιακή ανακοπή, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, σε ηλικία 67 ετών.

Της Εξοδίου Ακολουθία, η οποία τελέστηκε, υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου, όπου εφημέρευε, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένο από τέσσερις Πρεσβυτέρους, τον Αρχιδιάκονό του και τα μέλη της στενής οικογενείας του εκλιπόντος Ιερέως, ο οποίος ήταν από τους πλέον αγαπητούς, στην τοπική κοινωνία, Κληρικούς.

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, επικήδειο εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στους κύριους σταθμούς της ζωής και της ιερατικής διακονίας του π. Βαΐου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών Πρεσβύτερος ήταν «απλός, ταπεινός, προσηνής, καταδεκτικός, αθόρυβος, φιλάδελφος και αποδοτικός.

Εκ μέρους της οικογενείας μίλησε η κόρη του π. Βαΐου Άννα, η οποία περιέγραψε τον πατέρα της ως στοργικό, αγαπητικό, προστατευτικό και εξαίρετο πατέρα και σύζυγο, ευχαριστώντας τον για τις πολύτιμες ευεργεσίες της αγάπης του, με τις οποίες προίκισε τα παιδιά και την εκλεκτή Πρεσβυτέρα του Ματούλα.

Τον καταληκτήριο λόγο είχε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαστική απουσία του λαού, των Κληρικών, αλλά και πολλών Ιεραρχών από όλη την Ελλάδα, που ενώ είχαν βαθειά επιθυμία να αποχαιρετήσουν από κοντά τον π. Βάιο, αλλά δεν το κατάφεραν λόγω των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, ένεκα της πανδημίας.

Ο κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος σε 1ο πρόσωπο στον εκλιπόντα Πρεσβύτερο, τον ευχαρίστησε για την πολυετή συμπόρευση στην Τοπική μας Εκκλησία, για την εντιμότητα, την συνέπεια, την υπακοή και την μεγάλη του καρδιά, ενώ εξήρε τον ενθουσιασμό του και την λαχτάρα του για προσφορά: «Κέρδισες την αγάπη, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη Κλήρου και λαού. Ήσουν υπόδειγμα ως οικογενειάρχης, δημιουργώντας εξαίρετη χριστιανική οικογένεια… Σε παρακαλώ, τώρα που οι Άγγελοι παρέλαβαν την ψυχή σου, τώρα που απολαμβάνεις την παρουσία των Αγίων, που φρόντισες οι μορφές τους ν’ αποτυπωθούν σ’ αυτόν τον Ναό, ικέτευσε τον πανάγαθο Θεό να έρθει η στιγμή που θα βρεθούμε και πάλι, όλοι μαζί, στο ουράνιο Θυσιαστήριο. Εμείς θα σε μνημονεύουμε πάντα και θα ξαναβρισκόμαστε νοερώς σε κάθε Θεία Λειτουργία, εκεί που ενώνεται ο ουρανός και η γη, οι ζώντες και οι κεκοιμημένοι, σε μια αέναη συλλειτουργία, μαζί με τους πατέρες και τους αδελφούς που αγάπησες και διακόνησες σ’ όλη σου την ζωή».