H Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας εντάσει τον Μαραθώνα στην ονομασία της

Μία από τις πρώτες αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαραθώνος, ήταν η πρόταση να ενταχθεί το όνομα της ιστορικής περιοχής του Μαραθώνα, στον τίτλο της Μητρόπολης και από «Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού» να μετονομαστεί σε «Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος».

Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για τον Δήμο Μαραθώνος, που δεν είχε τεθεί ποτέ στο παρελθόν, από καμία Δημοτική Αρχή. Χρόνια ολόκληρα το όνομα της Μητρόπολης δεν περιείχε τον ιστορικό Μαραθώνα, ο οποίος ανήκει σε αυτήν.

Το ζήτημα έγινε πρόσφατα αποδεκτό από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το όνομα του Μαραθώνα, αναδεικνύεται πλέον και από την Ορθόδοξη Εκκλησία «ταξιδεύοντας» σε όλους τους πιστούς της υφηλίου.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κύριος Στέργιος Τσίρκας, ευχαριστεί θερμά τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο για την υποστήριξή του στο σημαντικό αυτό θέμα, για την διάδοση του ονόματος του ιστορικού Δήμου σε όλη την Ορθόδοξη Κοινότητα.

Η σχετική εισήγηση στο Δημοτικού Συμβούλιο Μαραθώνος έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας & Πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ κύριο Μανώλη Γεωργάτο.