Επίτιμος Δημότης Λαμιέων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ëáìéá Êáôá ôçí äéáñêåéá ôïõ åðéóçìïõ ãåõìáôò ôïõ Äçìáñ÷ïõ Ëáìéåùí ãéá ôçí 76ç åðåôåéï áðï ôçíáðåëåõèåñùóç ôçò ðïëçò áðï ôá Ãåñíáíéêá óôñáôåõìáôá, ï Áñ÷éðéóêïðïò Éåñùíõìïò ðïõ ÷ïñïóôáôçóå óôçí ðñùéíç Èåéá Ëåéôïõñãéá áíáãïñåõôçêå åðéôçìéïò Äçìïôçò ôïõ Äçìïõ Ëáìåéùí Óôçí åêäçùëùç ðáñåõñåèçáêí ï Õðïõñãïò Ïéêïíïìéêùí ×ñ.Óôáéêïõñáò ï Ðåñéöåñéåáñ÷çò Óôåñåáò Åëëáäáò, ï Âïõëåõôçò ÓÕÑÉÆÁ Öèéùôéäáò Ãéáííçò Óáñáêéùôçò ,ï Äçìáñ÷ïò Áèçíáéùí Êùóôáò Ìðáêïãéáííçò , Äçìïôéêïé êáé ðåñéöåñåéáêïé Óõìâïõëïé, ç çãåóéá ôùí åíïðëùí Äõíáìåùí,ôçò ÅËËÁÓ êáé ôçò Ðõñïóåâñóôéêçò Áðï ðëåõñáò Åêêëçóéáò ï Ìçôñïðïëéôçò êáé ôïðéêïò Åðéóêïðïò Öèéùôéäïò Óõìåùí, ï Ìçôñïð, Êáñðåíçóéïõ Ãåùñãéïò êáé ïé åðéóêïðïé Áâõäùí Êõñéëëïò êáé Ùñåùí Öéëïèåïò ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

“O Προκαθημένος της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας, με τον δημόσιο λόγο και το ήθος Του, μακριά από λαϊκισμούς, έδωσε σε όλους : πιστούς και μη, ενεργούς πολίτες και υπεύθυνους πολιτικούς, να καταλάβουν ότι η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να σιωπά και να αδιαφορεί για όσα ταλανίζουν τους ανθρώπους, είτε πρόκειται για τα μικρά προβλήματά τους, είτε για τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν και αυτό κάνει μέχρι σήμερα. Αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής και διεκδικεί τις θέσεις της σεμνά, αλλά με επιτυχία και αποτελεσματικότητα”.

Με αυτά το λόγια καλοσώρισε στο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο Γοργοπόταμο ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος ευχαριστώντας τον για την παρουσία του «σε ένα τόπο, στενά συνδεδεμένο με δικά σας βιώματα, καθώς η Στερεά Ελλάδα και η λεβεντογέννα Ρούμελη, είναι ο τόπος που σας γέννησε και σας ανέθρεψε”, στην εκδήλωση αναδήξεως του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου και της πόλεως της Λαμίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος για την αναγόρευσή του σε επίτιμο Δημότη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για όσα είπε, αλλά και για την αγαθή του προαίρεση.

Τόνισε ότι ο Γοργοπόταμος συμβολίζει την ενότητα και την αντίσταση των Ελλήνων. Ενότητα και αντίσταση. Δύο πράγματα, τα οποία φαίνονται και είναι δύσκολα. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε πολλές φορές τον πήχη και αυτές τις δυσκολίες να τις βάζουμε να συνεργαστούν.

Ο κ. Ιερώνυμος προσέφερε στον Δήμαρχο έναν τόμο με τα μνημεία της Βοιωτίας, αλλά και το τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο «Συνοπτική θεώρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Πηγή: Εκκλησία της Ελλάδος