Επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Γεωργίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 17ης Αυγούστου 2023, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κ. Irakli Garibashvili, συνοδευόμενος υπό κλιμακίου συνεργατών του και του Πρέσβη της Γεωργίας εις το Ισραήλ κ. Lasha και του υιού του κ. Nikoloz Garibashvili επεσκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον εξοχώτατον κ. Πρωθυπουργό και την συνοδεία του εδέχθη ενθέρμως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’, προσφωνών αυτώ το «ως ευ παρέστητε» και αναφερόμενος εις το πολυποίκιλον έργον του Πατριαρχείου, προσκυνηματικόν, ποιμαντικόν, ενoποιητικόν των Ορθοδόξων Εκκλησιών και εις τας αγαστάς σχέσεις αυτού μετά του Πατριαρχείου της Γεωργίας και ευχόμενος εις αυτόν επιτυχίαν εις την επίσκεψιν αυτού εις Ισραήλ και προσφέρων αυτώ εικόνα του Αγίου Κουβουκλίου και της Θεοτόκου.

Ο Πρωθυπουργός ανεφέρθη εις το ειρηνικόν έργον, το οποίον επιτελεί η Χώρα της Γεωργίας και εις το γεγονός της υπ’ αυτής προωθήσεως των ανθρωπιστικών αξιών και ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατον διά την υποστήριξιν Αυτού εις τους εκάστοτε ερχομένους Γεωργιανούς προσκυνητάς εις την Αγίαν Γην και εζήτησε την ευλογίαν Αυτού διά να προσκυνήση εις τον Πανάγιον Τάφον.

Εις την επίσκεψιν εις τον Πανάγιον Τάφον εσυνώδευσεν αυτόν ο Γέρων Δραγουμάνος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος και υπεδέχθησαν αυτόν οι Αγιοταφίται μοναχοί, ευχόμενοι αυτώ ευόδωσιν της επισκέψεως αυτού.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων