Επίσκεψη του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 20 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης μετά συνοδείας συνεργατών του και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τους προαναφερθέντες υποδέχθηκε ενθέρμως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος πλαισιούμενος από Πατέρες Αγιοταφίτες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο κ. Θεόφιλος αναφέθηκε στο θρησκευτικό, πολιτιστικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου που επιτελείται και με τη συμπαράσταση της Ελλάδας, διαδόχου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στην Αγία Γη.

Το Πατριαρχείο προσεύχεται υπέρ της Θείας ενισχύσεως των Ναυτικών Δυνάμεων της Ελλάδας, προκειμένου αυτές να την προστατεύουν από τις απαράδεκτες και ανιστόρητες προκλήσεις.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής ο Αρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επέδωσε στον Πατριάρχη τον θυρεό του Ναυτικού και τριήρη, ο δε κ. Θεόφιλος επέδωσε στον Αρχηγό του Ναυτικού επάργυρη εικόνα της πόλεως Ιερουσαλήμ.

Αφού ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη και αφού ζήτησαν τις ευχές του, οι εκλεκτοί εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας αναχώρησαν για να προσκηνύσουν τον Πανάγιο Τάφο.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων