Επισκέψεις δέχτηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχτηκε εικοσαμελή ομάδα της Κοινότητας Τουράν του βορείου Ισραήλ υπό τον Ιερέα π. Νεκτάριο Ράτζα και τους Επιτρόπους της Κοινότητας, οι οποίοι ζήτησαν την ευλογία του Πατριάρχη, καθώς και την ηθική και υλική συμπαράσταση. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε ο Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Επιθεωρητή των Αραβικών Σχολών του Πατριαρχείου στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αυτονομία και πρώην βουλευτή του Ιορδανικού Κοινοβουλίου κ. Όντε Καουάς και τον κ. Τζώρτζ Σαχάρ, που εργάζεται στο τμήμα EAΡPI του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών για θέματα των σχολείων και της συνεργασίας του Πατριαρχείου με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Έπειτα, ο Πατριάρχης δέχτηκε ομάδα τριάντα νέων της κώμης του βορείου Ισραήλ Κούφρ Γιασσίφ υπό τον ιερέα π. Σάββα Μαχούλη, της Πρεσβυτέρας και του υιού τους, οι οποίοι και παρουσίασαν στον Πατριάρχη τις δραστηριότητες της νεολαίας της ενορίας και του απέδωσαν αναμνηστική πλακέτα, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Ο Πατριάρχης τούς ευλόγησε και τους ενίσχυσε με οικονομική ευλογία.

Τέλος, ο Πατριάρχης καλωσόρισε τριμελή ομάδα Επιτρόπων της Κοινότητας Ζντέιντε του Βορείου Ισραήλ υπό τον Ιερέα π. Αντώνιο Αζίνη, οι οποίοι συζήτησαν θέματα της Κοινότητας και επαίνεσαν τον Πατριάρχη για την πρωτοβουλία του στη λύση της Κοινότητας του Κούφρ Σμέα του βορείου Ισραήλ.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων