Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Οργάνωση και Διοίκηση της ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο»

Ξεκίνησε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 το επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Οργάνωση και Διοίκηση της ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου.

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από το Διευθυντή του Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ανέλυσε την ουσία και το αντικείμενο του υλοποιούμενου προγράμματος.

Απηύθυνα χαιρετισμό και ευλόγησα πατρικώς τους συμμετέχοντες, τονίζοντας το ενδιαφέρον και τη μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως για την επιμόρφωση του έμψυχου δυναμικού της.

Πρώτος εισηγητής του προγράμματος ήταν ο Πρωτοσύγκελος του Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος με θεολογική ενάργεια και μεστό λόγο ανέπτυξε το θέμα της εισηγήσεώς του «Διοίκηση Ενορίας».

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά κατά το διάστημα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου και το παρακολουθούν τριάντα οκτώ (38) Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.