Ενθουσιώδης υποδοχή του Αρχιεπισκοπου Αμερικής από παιδιά

Με επευφημίες και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ΕΛπιδοφόρο τα παιδιά στην κατασκήνωση Αγίου Παύλου την οποία επισκέφθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο παρακάτω, τα παιδιά στέκονται δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και χειροκροτούν με ενθουσιασμό για την επίσκεψη του, ενώ και ο ίδιος φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Τον κ. Ελπιδοφόρο, εκτός από τα παιδιά, που φώναζαν ρυθμικά «Αξιος», καλωσόρισαν ακόμη ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, ο π. Ηλίας Βίλλης, ο π. Γεώργιος Παπαζαφειρόπουλος, ο π. Γιώργος Λειβαδίτης, ο π. Πήτερ Ορφανάκος και ο π. Νικόλαος Δασούρας.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσήλθε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να μιλήσει στα παιδιά.

«Ανυπομονούσαμε γι’ αυτήν την ημέρα εδώ και αρκετό καιρό. Από τότε που εκλεγήκατε, που μιλήσαμε στο Twitter, περιμέναμε να μας επισκεφθείτε», ανέφερε, απευθυνόμενος στον κ. Ελπιδοφόρο, ο π. Ηλίας Βίλλης, «ψυχή» της κατασκήνωσης εδώ και 15 χρόνια, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά.

«Υπάρχει μια φωτογραφία, όπου είμαστε εδώ με 45 παιδιά. Ξεκινήσαμε με ανοικτή αυτήν την κατασκήνωση για μια εβδομάδα. Πλέον, 15 χρόνια μετά, έχουμε φτάσει τις 800 αιτήσεις και λειτουργούμε έως και πέντε εβδομάδες», συνέχισε ο π. Ηλίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του “Εθνικού Κήρυκα”, Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που επιτελείται στην κατασκήνωση, ενώ έδειξε να βρίσκει, από την πρώτη στιγμή, έναν ξεχωριστό «κώδικα επικοινωνίας» με τα παιδιά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τους δίνεται η ευκαιρία να καταλάβουν στην πράξη ότι «υπάρχουν και χιλιάδες άλλα παιδιά εκεί έξω», να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να συμβιώνουν με τους άλλους και, φυσικά, να δημιουργήσουν φιλίες, οι οποίες ενδέχεται να αποδειχθούν σχέσεις ζωής.

«Για τους γονείς και τα αδέρφια μας, υπάρχουμε μόνον εμείς. Ομως, σε μια τέτοια κατασκήνωση, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλα παιδιά, εξίσου σημαντικά και που τα αγαπάνε το ίδιο. Ετσι, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικοί είναι και οι υπόλοιποι άνθρωποι για εμάς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Είναι η δεύτερη κατασκήνωση που επισκέπτομαι, καθώς επισκέφθηκα και την κατασκήνωση ‘Φανάρι’ στο Σικάγο. Είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δυο αυτές κατασκηνώσεις κάνουν εξαιρετική εργασία για τη νεολαία και ότι ουσιαστικά επενδύουν, πνευματικά και ηθικά, στο μέλλον της Ομογένειας. Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν υποδειγματικά, τα στελέχη τους είναι εξαιρετικά. Οι περισσότεροι προσφέρουν εθελοντικά την διακονία και την υπηρεσία τους και αυτό τους τιμάει ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.