Ενημέρωση των Ιδρυμάτων της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως για τον κορωνοϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, στα πλαίσια της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τα ιδρύματα της Μητρόπολης για τον κορωνοϊό.

Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», ολοκληρώθηκαν τα μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στους 120 τροφίμους και στους 80 εργαζομένους του. Όλοι οι τρόφιμοί είναι αρνητικοί, όμως, θετικοί είναι 2 εργαζόμενοι, που ήδη από χθες βρίσκονται σε «κατ’ οίκον» καραντίνα, ασυμπτωματικοί.

Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, παρέλαβαν από τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 36 τρόφιμοι και 7 υπάλληλοι. Οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν ήδη σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα εντός του κτιρίου και είναι τελείως ασυμπτωματικοί. Οι εργαζόμενοι απομονώθηκαν σε «κατ’ οίκον» καραντίνα με τους περισσότερους να είναι τελείως ασυμπτωματικοί.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Πρόεδρος των ιδρυμάτων όρισε ως υπευθύνους επικοινωνίας με τους συγγενείς των τροφίμων για το Ιωακείμειο Γηροκομείο, τη νοσηλεύτρια κ. Λαμπρινή Γκουντινούδη (τηλ. 2551028022 & 6948727198) και για το Σταυρίδειο Ίδρυμα, τη νοσηλεύτρια κ. Βασιλική Γολάτση (τηλ. 2551071500 & 6948371219).

Επίσης, όρισε ως υπεύθυνο επικοινωνίας με τα Μ.Μ.Ε. και ενημέρωσης τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης αρχιμ. π. Ειρηναίο Λαφτσή.