Έναρξη επιμορφωτικού σεμιναρίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος σε συνεργασία με το ΙΠΕ

H Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διεξάγει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις προβλημάτων ψυχικής υγείας».

Η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος όπου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του Σεμιναρίου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο, παρουσία του αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τρεις εισηγήσεις, από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του σεμιναρίου και ανέπτυξε το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη και
από τον κ. Λάζαρο Σιάντση, Κλινικό Ψυχολόγο και κάτοχο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Παιδαγωγικής, με θέμα: «Ιστορία των κοινωνικών και θρησκευτικών αντιλήψεων απέναντι στην ψυχική νόσο. Η προκατάληψη και το στίγμα σήμερα»