Εγκαίνια του Στρατηγείου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, τα τα εγκαίνια του Στρατηγείου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Επίσης, παρευρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου – Γεώργιου Δένδια, στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Στρατηγείου το οποίο θα στεγάζει το επιτελείο της ΔΕΠ, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ – ΔΕΕ) των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την δημιουργία ενός πανίσχυρου αυτοδύναμου σχήματος κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και δράσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, που εγγυάται την αποτελεσματική εκτέλεση κάθε ειδικής αποστολής, και το οποίο προέκυψε ως μια αδήριτη ανάγκη και απαίτηση ενός πολυσχιδούς Σχηματισμού, με περιοχή ευθύνης σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, και παρουσία και εκτός συνόρων σε ειρήνη, ένταση, πόλεμο και κρίση.

Η υλοποίηση του έργου, πέραν της βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης του επιτελείου της ΔΕΠ, προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες στην συνολική επιτελική και επιχειρησιακή λειτουργία της Διοίκησης, καθώς παρέχει υποδομές ασφάλειας και διακίνησης δεδομένων – πληροφοριών που καθιστούν εφικτή την διασυνδεσιμότητα και την διαλειτουργικότητα με αντίστοιχους σχηματισμούς και φορείς του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το υπερσύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της ΔΕΠ, μέσω του διαβαθμισμένου δικτύου οπτικών ινών και των εξελιγμένων επικοινωνιακών δυνατοτήτων του και σε απόλυτο συντονισμό με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ, καθίσταται ένας κόμβος ελέγχου και διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΔΕΠ θα συνεχίζει να εξελίσσεται θέτοντας ολοένα και υψηλότερους στόχους, κάνοντας πράξη το ρητό «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ» και αποτελώντας παράλληλα πολλαπλασιαστή ισχύος σε κάθε πεδίο επιχειρήσεων. Κλείνοντας, συνεχάρη θερμά το σύνολο του προσωπικού που εργάστηκε άοκνα για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της κατασκευής του κτηρίου σε σύντομο χρονικό διάστημα, και το οποίο αποτελεί μια υπερσύγχρονη υποδομή που αρμόζει στις ΕΔ – ΔΕΕ.

Πηγή και φωτογραφίες: geetha.mil.gr