Έφυγε ο Τσίπρας και χάθηκε ο κόσμος για τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Οι συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ είχαν δεχθεί πρόσκληση για δείπνο με τον Αρχιεπίσκοπο, με θέα μάλιστα κάτω από την Ακρόπολη. Όμως το χθεσινό δείπνο που παρατέθηκε, δεν είχε ούτε Αρχιεπίσκοπο, ούτε θέα κάτω από την Ακρόπολη.

Οι δημοσιογράφοι ξέμειναν με τον εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών. Φήμες λένε πως για να εξασφαλίσει τη δημοσιογραφική απαρτία, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ισχυριζόταν ότι θα παρίσταται και ο κ. Ιερώνυμος. Ωστόσο, ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε σε άλλη πολιτιστική εκδήλωση, στη Βοιωτία.

Το μενού της βραδιάς μάλιστα, ήταν φτωχό απ όλες τις απόψεις. Οι συντάκτες βρέθηκαν σε μια κλειστή αίθουσα του «Διονύσου», χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα επιλογής πιάτου. Τους προσφέρθηκε για κυρίως γεύμα ένα μπιφτέκι, από αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε κατά κόρον σε συνεστιάσεις και γάμους στην επαρχία.

Και, αντί του Μακαριωτάτου, υπήρχε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος βρήκε ευκαιρία γυρίζοντας από τραπέζι σε τραπέζι, να παινεύει εαυτόν δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πόσο καλά τα έχει καμωμένα στη Μητρόπολη του.

Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους αποχώρησαν με την πίκρα ότι δεν είχα την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Ιερώνυμο, ούτε να γευτούν το ωραίο μενού του «Διονύσου».

Δικαιολογείται βέβαια η προσέγγιση από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών. Χθες έφυγε ο Αλέξης Τσίπρας από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγαπημένος ηγέτης του κ. Συμεών που του είχε χαρίσει και την εικόνα του Άρη Βελουχιώτη. Που μυαλό για σωστή οργάνωση…

Έφη Ευθυμίου