Ευχές του Μητροπολίτη Καστορίας προς τους Διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Την Τρίτη 30 Μαίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, για τους Διαγωνιζομένους Μαθητές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Επίσης, την Τετάρτη 31 Μαίου, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, τελέσθηκε ιερά Παράκληση στην Θεοτόκο για τους Διαγωνιζομένους Μαθητές.

Ο Μητροπολίτης έδωσε στους μαθητές μια εικόνα και ένα στυλό ως ευλογία και τους ευχήθηκε καταλλήλως.

Οι ευχές του Μητροπολίτη προς τους Διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις:

Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες

Σας εύχομαι να έχετε δύναμη, έμπνευση και επιτυχία στις εξετάσεις σας.

Αν αισθάνεσθε κάποια παραπάνω πίεση αυτήν την περίοδο, να γνωρίζετε ότι η Παράδοσή μας διαθέτει την επιστήμη των λογισμών-σκέψεων και την καρδιακή προσευχή του Ιησού, με τις οποίες υπερβαίνουμε το άγχος και τις δυσκολίες, όχι μόνο την περίοδο των εξετάσεων, αλλά και σε όλη μας την ζωή.

Παρακαλώ, βέβαια, τους γονείς και κηδεμόνες σας να έχουν περισσό­τερη ψυχραιμία από εσάς, για να μπορούν να σας στηρίζουν.

Εύχομαι να πετύχετε στον τομέα επιστημονικής γνώσης που σας ταιριάζει, ώστε ασχολούμενοι με το «εργόχειρό» σας στο μέλλον να ζήσετε δημιουργικά και ειρηνικά.

Εύχομαι, όταν τελειώσετε τις σπουδές σας, να υπάρχουν όλες εκείνες οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να εργασθείτε και να ζήσετε στην Επαρχία μας, με την καλή ποιότητα ζωής που έχει.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις διαδοχικές εξετάσεις που θα δίνετε στην ζωή σας.

Εύχομαι να έχετε την ευλογία του Θεού, που μας δημιούργησε και προνοεί για μας, ως Πατέρας.

Καλή επιτυχία, αγαπητά μου παιδιά.

† Ο Καστορίας Καλλίνικος