Ευχές για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας από την Ορθόδοξη Κοινότητα

Στις 22 Ιανουαρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αναστασίου του Πέρση, το όνομα που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Η Ορθόδοξη Κοινότητα της Αλβανίας εκφράζει τις εγκάρδιες ευχές της προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο μέσω του επίσημου λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οραματιστής εμπνευστής και βασικός μεταρρυθμιστής στην ανοικοδόμηση της Εκκλησίας, τιμάται για την εξαιρετική αφοσίωσή του τα τελευταία 32 χρόνια, αναφέρει. Προσθέτει ότι ολόκληρη η Ορθόδοξη Κοινότητα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τις προσπάθειές του για την αναζωογόνηση της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας από τα ερείπιά της. Τέλος, εύχονται στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο να συνεχίσει το έργο του, ελπίζοντας σε μια μακρά ζωή γεμάτη υγεία και χάρη καθώς ηγείται της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Διαβάστε τις ευχές της Ορθόδοξης Κοινότητας Αλβανίας:

«Σε αυτή την ειδική περίσταση, ολόκληρη η Ορθόδοξη Κοινότητα εκφράζει την εγκάρδια ευγνωμοσύνη της στον αγαπημένο μας Αρχιεπίσκοπο, Αναστάσιο, για την εξαιρετική και εμπνευσμένη αφοσίωσή του στην αναβίωση της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας από τα ερείπιά της. Τα τελευταία 32 χρόνια, η ακλόνητη δέσμευσή του και η σκληρή δουλειά του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχές μας να συνεχίσει το έργο του, δοξάζοντας τον Θεό.

Είθε ο Μακαριώτατος να είναι ευλογημένος με μακροζωία. Απευθύνουμε ευχές για πολλά ακόμη έτη γεμάτα υγεία και χάρη, καθώς συνεχίζει να ηγείται της Εκκλησίας μας».

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας