Δυναμικό «όχι» στον γάμο ομοφυλοφίλων από τη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών χθες, 11 Φεβρουαρίου 2024, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση που διοργανώνουν τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της της πόλης με θέμα «Άνδρας-Γυναίκα: Γάμος. Πατέρας-Μητέρα: Oικογένεια».

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Κιλκίς, Λαρίσης, Βρυούλων, Λαγκαδά και Εδέσσης.

Πιστοί από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα

Πιστοί από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από διάφορα μέρη της Βορείου Ελλάδος, που ήρθαν ακόμα και με λεωφορεία από τις γύρω περιοχές, δήλωσαν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο για τον γάμο αλλά και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, είπε πως το νομοσχέδιο αυτό «ανατρέπει πολιτισμικές σταθερές αιώνων», τονίζοντας ότι οι «πιστοί που εκφέρουν τη γνώμη τους να πάψουν να μιλάνε, όμως, η ευθύνη της εκκλησίας αλλά και του καθενός ξεχωριστά είναι πολύ μεγάλη. “Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της Εκκλησίας και της πατρίδας μας. Είναι χρέος μας να δώσουμε τη μαρτυρία της πίστεώς μας και να βροντοφωνάξουμε ότι εδώ αίρονται όλα τα αιώνια, οντολογικά και κοσμολογικά», είπε και έκλεισε λέγοντας πως γάμος είναι η σύνδεση ανδρός και γυναικός” υπογράμμισε.

Παρούσα ήταν και η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, Μαγδαληνή Τσολάκη, που είπε πως μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες αλλά μόνο μια μητέρα για τον καθένα. «Να είσαι μητέρα σημαίνει να αντιμετωπίζεις τις δυνάμεις που έχεις. Η δύναμη της μητρότητας είναι μεγαλύτερη από τους όρους της φύσης» ανέφερε χαρακτηροστικά.

Το Άγιον Όρος και την Ιερά Κοινότητα εκπροσώπησαν δύο αντιπρόσωποι, ο ιερομόναχος Ιερώνυμος της Μονής Σίμωνος Πέτρας και ο μοναχός Νικόδημος της Μονής Αγίου Παύλου.

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Σύλλογου Πολυτέκων του Ν. Θεσσαλονίκης οι Άγιοι Πάντες

Το κάλεσμα του Σύλλογου Πολυτέκων του Ν. Θεσσαλονίκης οι Άγιοι Πάντες έλεγε: “Συνδιοργανώνουμε και συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση της Κυριακής 11Φεβρουαρίου και ώρα 4μμ στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ευλογία των τριών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και διατρανώνουμε τη στήριξη της οικογένειας που πλήττεται βάναυσα από το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Ο Σύλλογος μας από κοινού με τα υπόλοιπα Χριστιανικά Ορθόδοξα Σωματεία Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό αναλογιζόμενοι την ευθύνη τους. ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για όλους μας. Δώσε και εσύ με την παρουσία σου στην εκδήλωση στήριξη στο θεσμό της οικογένειας”.

Πηγή: thes.gr, makthes.gr

Φωτογραφίες: thes.gr