ΔΟΧΦ και Αρχιεπισκοπή Αμερικής παρέχουν άμεση βοήθεια στους Ουκρανούς που πλήττονται από τον πόλεμο

Η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία (ΔΟΧΦ) ανακοίνωσε σήμερα ότι, με την υποστήριξη της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θα προσφέρει άμεση βοήθεια σε Ουκρανούς που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου, μέσω έξι επισκοπών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η ανταπόκριση της ΔΟΧΦ στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία ξεκίνησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και περιλαμβάνει δράσεις στην Πολωνία και τη Ρουμανία καθώς και στην Ουκρανία. Με τη χρηματοδότηση της Αρχιεπισκοπής, η ΔΟΧΦ θα συνεχίσει να ικανοποιεί τις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Η νεότερη πρωτοβουλία θα εξοπλίσει τα κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Εκκλησίας και της κοινότητας στην Ουκρανία με είδη, όπως κρεβάτια και στρώματα, καθώς και οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια, στεγνωτήρια και σόμπες. Επιπλέον, οι οικογένειες που έχασαν τα προς το ζην τους στον πόλεμο θα λάβουν υλική βοήθεια, γεύματα και ποιμαντική φροντίδα και συμβουλευτική μέσω του προγράμματος, ενώ οι εκτοπισμένοι που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία και των ορφανών, θα λαμβάνουν ζεστά γεύματα κατά τους χειμερινούς μήνες από ένα συσσίτιο που θα διευθύνει η Εκκλησία.

Εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα καλύψει πάνω από 30.000 άτομα που χρειάζονται βοήθεια λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

“Καθώς τα καταφύγια στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν τρομερές ελλείψεις και τόσοι πολλοί συνεχίζουν να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο λαός του Χριστού καλείται να υπηρετήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. “Μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε κάποια πολύ βασική ανακούφιση και αξιοπρέπεια σε τόσους πολλούς που έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα”.

Με προσωπικό που βρίσκεται εκεί, καθώς και στην Πολωνία και τη Ρουμανία, οι δράσεις συνεχίζονται για την αντιμετώπιση των πιο επειγουσών αναγκών και για να τεθούν οι βάσεις για μια μακροπρόθεσμη ανταπόκριση, καθώς οι συνθήκες και οι ανάγκες θα μεταβάλλονται τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής