Διάψευση δημοσιευμάτων περί μη μεταλήψεως αβάπτιστου παιδιού στην Ναύπακτο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, αναφορικά με ανάρτηση τοπικής ιστοσελίδας, η οποία αναπαρήχθη από πληθώρα ιστότοπων ανά την Ελλάδα και από άλλα ΜΜΕ, περί άρνησης ιερέα να προσφέρει την Θεία Κοινωνία σε 8χρονη, αναφέρει ότι πρόκειται για γεγονός που συνέβη προ 40 ημερών και μάλιστα προβάλλεται διαστρεβλωμένο, κατά την Ι.Μ. Ναυπάκτου, αναφορικά με την «κανονική και εύλογη άρνηση ενός ιερέα της Μητρόπολης Ναυπάκτου να κοινωνήσει ένα αβάπτιστο παιδί».

Ως πηγή τοΥ δημοσιεύματος φέρεται μιΑ τοπική Ιστοσελίδα της Ναυπάκτου, με κείμενο αναφορᾶς ένα ἐξώδικο που έστειλε στην Ιερά Μητρόπολη ο πατέρας του παιδιοῦ.

Επειδή το γεγονός αυτό ξανα-παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο και ως προς τα πραγματικά περιστατικά και ως προς την ερμηνεία του και τις προεκτάσεις του.

Επειδή κανείς, ούτε η τοπική ιστοσελίδα, ούτε οποιοσδήποτε άλλος δημοσιογράφος ή μέσον επικοινώνησε με την Ιερά Μητρόπολη για να πληροφορηθεί αν όσα δημοσιεύονται είναι αληθή.

Η Ιερά Μητρόπολη προς το παρόν αναδημοσιεύει το Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 που δίνει την πραγματική διάσταση του θέματος, επιφυλασσόμενη να δημοσιεύσει την απάντηση στον ἐξώδικο που έλαβε, και επιφυλασσόμενη για τα υβριστικά και συκοφαντικά στοιχεία του δημοσιεύματος όσο και για την μονομερή κάλυψη του γεγονότος.