Χοροστασία του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Λούτον

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Λούτον.

Μεταξύ εκείνων που συλλειτούργησαν ήταν ο Πρεσβύτερος Δρ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο Οικονόμος Νικόλαος Κόκκινος και ο Πρεσβύτερος David Somalis. Παρών ήταν και ο Αρχιδιάκονος Δρ. Γεώργιος Τσουρούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας απένειμε επιγονάτιο στον π. Νικόλαο Κόκκινο, προηγουμένως Ιερατικώς Προϊστάμενο, τιμώντας τα χρόνια της αφοσίωσής του στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους. Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ιερέα, π. David Somalis, για την υποδειγματική ηγεσία του και την υποστήριξη που παρέχεται από το Ενοριακό Συμβούλιο.

Στην προσφώνησή του προς τους πιστούς και τις πιστές, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε τη σημασία της ενότητας εν Χριστώ, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο το πολυπολιτισμικό ποίμνιο του Αγίου Χαραλάμπους ενώνεται ως μία οικογένεια. Παρά την ποικιλομορφία των εθνοτικών και πολιτιστικών καταβολών, όλα τα μέλη είναι ενωμένα στην κοινή ορθόδοξη πίστη τους, αποτελώντας παράδειγμα ανθρώπων που συνυπάρχουν μέσα από την ενότητα.

Οι εορτασμοί της ημέρας κορυφώθηκαν με ένα εορταστικό γεύμα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Κοινότητας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας παρουσίασε μια πλάκα στη μνήμη των Μεγάλων Ευεργετών και υποστηρικτών της Ενορίας.

Φωτογραφία: Αλέξιος Γεννάρης / Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας