Χωρίς την παρουσία πιστών εορτάστηκε ο Πολιούχος της Ρόδου

Τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, οι πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, που έχουν αλλάξει την πραγματικότητα της καθημερινότητάς, άλλαξαν και το καθιερωμένο, εδώ και εβδομήντα χρόνια, πλαίσιο εορτασμού του Πολιούχου της Ρόδου Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Σε ατμόσφαιρα χαρμολύπης, χαράς για την μνήμη του και τη βεβαιότητα της προστασίας του, λύπης για το “κεκλεισμένων των θύρων” και την απουσία των ευλαβών πιστών, οι καμπάνες του ενοριακού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Νιοχώρι ήχησαν πανηγυρικά και χαρμόσυνα.

Το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2020 έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Μετά την Απόλυση, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο Προϊστάμενος του ιερού Ναού Αρχιμ. Θεωνάς Καμπέρης βαστάζοντας το τίμιο λείψανο του Αγίου, ο Διάκονος π. Γεράσιμος, οι ψάλτες του ιερού Ναού, περπάτησαν από τον ιερό Ναό προς το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, με την παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντωνίου Καμπουράκη και λίγων συνεργατών του.

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και εκκλησιάστηκαν ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Στα αναλόγια οι Ιεροψάλτες του ιερού Ναού Ελπιδοφόρος καί Φώτιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου Στέργος Παρασκευάς και ο Χοράρχης του Παναγιώτης Μανουσάκης.