Χωρίς κόσμο η λειτουργία για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα

Εντελώς διαφορετικός είναι φέτος λόγω της πανδημίας ο εορτασμός του πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα.

Η λειτουργία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα της αστυνομίας που έχουν κλείσει τον δρόμο περιμετρικά του Ιερού Ναού και δεν υπάρχει καθόλου κόσμος.

Οι πιστοί φαίνεται πως συμμορφώνονται με τα έκτακτα μέτρα καθώς δεν υπάρχει κόσμος έξω από την εκκλησία, ήδη από το πρωί.

Το “μήνυμα” εξάλλου είχε δώσει πρώτος ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ χθες τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε να γίνουν όλα “κατά τάξη, με κέντρο τη Θεία Λειτουργία, την πίστη μας στον Θεό και την τιμή μας στον Άγιο Ανδρέα”.

Ο Μητροπολίτης Πατρών υπενθυμίζει ότι και στην εγκύκλιό του προς τους πιστούς αναφέρει ότι αυτό που περνάμε είναι μια δοκιμασία “την οποία πρέπει να επιμείνουμε διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός, με ταπείνωση, με υπομονή και με ενότητα μεταξύ μας. Και όπως βλέπετε ο Πατραϊκος λαός συμμερίζεται αυτή την κατάσταση και γνωρίζει να τιμά τον Άγιο Ανδρέα με τον δικό του τρόπο. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κάποιον σε δυσκολία”.