Χίος: Σε Νέα Μονή και Ανάβατο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Με επίσκεψη στην Νέα Μονή, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και στον εγκαταλελειμμένο Μεσαιωνικό οικισμό του Ανάβατου, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Χίο, την Τετάρτη το βράδυ, ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Το μεσημέρι είχε συνάντηση στο Παντουκιός με Χιώτες ομογενείς, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντελής Μπουρνιάς. Κατά την διάρκεια ομιλίας του προέτρεψε τους ομογενείς να επενδύσουν σε υποδομές, “η Χίος – τόνισε – χρειάζεται υποδομές καθώς αυτές φέρνουν τη μεγάλη ανάπτυξη. Αλλά δεν είναι μόνο οι υλικές, έχουμε τον πολιτισμό, οι Χιώτες δίνουν υποτροφίες σε νέους για σπουδές και τη προστασία του περιβάλλοντος”, ενώ αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα του αναδασμού.

Αρχιερατικό συλλείτουργο τέλεσαν το πρωί της Τετάρτης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μαζί με τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο.

Ο Μητροπολίτης Χίου δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής την επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου καθώς και το έργο του ιστορικού Κωνσταντίνου Κανελλάκη, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δώρισε στον Μητροπολίτη Χίου, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και όταν το φορά να προσεύχεται για τους ομογενείς.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης Χίου “Ο Άγιος Αγαπητός” στον Βροντάδο και επίσκεψη στη Δασκαλόπετρα, την “πέτρα του Ομήρου”.

Χθες βράδυ στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, δήλωσε ότι η Αρχιεπισκοπή και οι ομογενείς θα βρίσκονται στο πλευρό των Χιωτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ertnews.gr