Χειροτονία του Δρ. Krastu Banev σε διάκονο στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Edmonton

Το πρωί του Σαββάτου, 23 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Edmonton κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας τέλεσε τη χειροτονία εις διάκονο του κ. Krastu Banev δίνοντας του το όνομα Νικήτας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προέστη της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Επίσκοπου Ιλίου κ. Ραφαήλ. Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Φωστηρόπουλος, ο Οικονόμος John Hookway, ο Οικονόμος Kristian Akselberg, ο Πρεσβύτερος Trayan Goranov, ο Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρούς, ο Διάκονος Γερβάσιος Καζάκος και οι Διάκονοι της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντίνος Μαμούρης και Κένεθ Πάρκερ.

Κατά την προσφώνησή του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον κ. Νικήτα και τον κ. Ραφαήλ για την καθοδήγηση καθώς και τους πατέρες και μητέρες της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Ιωάννου Βαπτιστή Essex, τους γονείς και την οικογένειά του για τη στήριξη σε αυτή την απόφαση.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τον νέο διάκονο να παραμείνει καλός και πιστός υπηρέτης με την απλότητα την οποία είχε ο Άγιος Νικήτας του οποίου το όνομα έλαβε ο νέος διάκονος. Η χαρμόσυνη ημέρα ολοκληρώθηκε με δεξίωση που ακολούθησε σε παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού.

Φωτογραφίες: © Αλέξιος Γεννάρης