Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δισπηλιού, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Σεραφείμ (κατά κόσμο Σωτηρίου Στογιάννου).

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Μαυροχωρίου, η χειροτονία του εις Διάκονον, ενώ την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, είχε τελεσθεί η μοναχική κουρά του.

Η Κουρά

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Ιεράς Μονής Μαυριωτίσσης, τελέσθηκε η κουρά του κατά κόσμον Σωτηρίου Στογιάννου, κατά την οποία έλαβε το όνομα Σεραφείμ, εις τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης στον λόγο του αναφέρθηκε στην αξία της μοναχικής κλήσεως. Έπειτα συνέδεσε το όνομα Σεραφείμ με τον νέο μοναχό, αφού ως Ιεροψάλτης διακόνησε τον μακαριστό Μητροπολίτη επί 25 έτη σε αμέτρητες θείες Λειτουργίες, Μυστήρια, ακολουθίες, και μάλιστα σε εγκαίνια Ιερών Ναών. Επίσης, η χειροτονία του σε Διάκονο ορίσθηκε να γίνει την ημέρα της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, κατά την οποία θα εορτάζεται επό εδώ και στο εξής την ονομαστική του εορτή.

Στην Ιερά Μονή παρευρέθηκαν για την ακολουθία αρκετοί Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Νεκτάριος, ο πνευματικός του νέου μοναχού π. Ηλίας Σαμαράς, οι Διάκονοι, συγγενείς και φίλοι του νέου μοναχού.