Χειροτονία νέου Διακόνου στον Ι.Ν. του Παντοκράτορος Πατρών

Σε κλίμα ιερής κατάνυξης και βαθειάς συγκίνησης, τελέσθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 31 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών, η εις Διάκονο χειροτονία του Ανδρέα Αποστολοπούλου, ο οποίος στις 4 Αυγούστου θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος, για να υπηρετήσει ως Ιερεύς στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στο χωριό Πέττα, Αχαΐας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ευθύς μετά τη χειροτονία, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και πνευματικής οικοδομής προς τον χειροτονηθέντα και του τόνισε να παραμείνει απλός και ταπεινός, ευπροσήγορος και καταδεκτικός, γλυκός στους τρόπους, ώστε να απαλύνει τις καρδιές των ανθρώπων.

Επαίνεσε το φιλακόλουθο που τον διακρίνει, τη βαθειά του πίστη στον Θεό και την αφοσίωσή του στην αγία μας Ορθόδοξο Εκκλησία.

Εξέφρασε τη χαρά του, διότι εκπληρώνεται του Θεού το θέλημα, ώστε ο απλός και ταπεινός ψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πέττα ο γεωργός και βιοπαλαιστής, ο καλός και τίμιος οικογενειάρχης, με τη σύμφωνη γνώμη και απαίτης, όλων των συγχωριανών του, ο τόσο αγαπητός σε όλους Ανδρέας, εισέρχεται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου.

“Να παραμείνεις απλός και ταπεινός, όπως ήσουν μέχρι τώρα και θα σε βοηθήσει ο Κύριος να επιτύχεις στο άγιο έργο σου”, του είπε με συγκίνηση ο Μητροπολίτης.

Το πυκνό εκκλησίασμα μέσα στο οποίο ήταν οι συγχωριανοί του χειροτονηθέντος, φώναξαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους το «Άξιος» και αυθορμήτως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα υπέρ του νέου Κληρικού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου, το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Χριστοδουλοπούλου, Προισταμένου του Ιερού Ναού του Παντοκράτορος, για τον οποίο μίλησε ο κ. Χρυσόστομος με θερμά λόγια για την ιερατική ζωή και πολιτεία του και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.