Χ. Κονιδάρης: Να απομονωθούν οι μεμονωμένες φωνές στην Εκκλησία (VIDEO)

Το άριστο κλίμα και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ πρωθυπουργού και αρχιεπισκόπου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η σημερινή συνάντηση των δύο, τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Ο κ. Κονιδάρης σημείωσε πως η υπόθεση της πανδημίας είναι μια εθνική δοκιμασία. Και στις εθνικές δοκιμασίες πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, Εκκλησία και Πολιτεία, οι δύο κορυφαίοι θεσμοί του έθνους, και να τις αντιμετωπίζουμε”

Όπως υπογράμμισε, “η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα με την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και των κανόνων που θέτουν οι αρμόδιες αρχές”.

Σχολιάζοντας τις “παραφωνίες” που υπάρχουν μέσα στην εκκλησία σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Χ. Κονιδάρης τόνισε πως σε κάθε χώρο υπάρχουν παραφωνίες και μεμονωμένες φωνές οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασύρουν τους πιστούς, τον κόσμο αυτόν που αγαπάει την εκκλησία, που στέκεται κοντά στην εκκλησία.

“Πρόκειται για μεμονωμένες φωνές που πρέπει να απομονωθούν, που δεν συμμερίζονται τον κοινό αγώνα Εκκλησίας και πολιτείας για την προστασία του ανθρώπινου προσώπου”, σημείωσε με νόημα.

“Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει Εκκλησία. Και η Εκκλησία οφείλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο το αγαθό αυτό της δημόσιας υγείας και την ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το πιο καθοριστικό και το πιο κομβικό σημείο για όλους μας. Σε έναν πόλεμο πρέπει να είμαστε ενωμένοι, διότι πρόκειται για πόλεμο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η πολυτέλεια ούτε των μεμονωμένων φωνών, που ουσιαστικά αντανακλούν και απηχούν συνωμοσιολογικές απόψεις και δεδομένα που δεν συνάδουν στην κοινή λογική”.