Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Με την ενότητα όλων βρέθηκε η λύση

“Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει την γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σ᾿ ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο ζήτημα της προσελεύσεως των πιστών στις Εκκλησίες και ότι θα είχε λυθεί το θέμα πολύ πιο νωρίς, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που “κολλάνε” και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα.

Κατά την Συνεδρία της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καταδίκασε απερίφραστα την παραβίαση των διεθνών συνθηκών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρους της Τουρκίας στα Βαρώσια της Κύπρου, την συνεχή θρησκευτική δίωξη και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Αρμενίων Χριστιανών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από μέρους των Αζέρων, καθώς και τον προκληθέντα βανδαλισμό στο Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος και στον περίβολο του κτιρίου της Ισραηλιτικής Κοινότητος στην πόλη της Λάρισας.

Έλαβε δε υπόψη ότι το Υπουργείο Παιδείας με μία ευγενική χειρονομία στηρίζει το έργο της Εκκλησίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης.

Με την ευκαιρία αυτήν η ΔΙΣ ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και εξέφρασε την ευαρέσκειά της στους τέσσερεις Αρχιερείς της Θράκης για την αξιόλογη ποιμαντική προσφορά τους και την συνδρομή τους στην ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην ευαίσθητη αυτήν περιοχή.