Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Είμαι πολύ χαρούμενος για τον π. Άλεξ, είναι μια εξαιρετική διάκριση

Για μια “εξαιρετική τιμή για τον πατέρα Άλεξ”, κάνει λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, αναφερόμενος στη βράβευση του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος μοιράζεται “με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια την ανακοίνωση ότι του Λευκού Οίκου ότι ο Αλέξανδρος Καρλούτσος, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και υπηρέτης της Αρχιεπισκοπής για περισσότερα από 50 χρόνια, θα λάβει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, από τα χέρια του προέδρου Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, στις 7 Ιουλίου 2022”.

Το μετάλλιο έχει λάβει στο παρελθόν και ένας άλλος Ελληνοαμερικάνος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, από τον Πρόεδρο κάρτες το 1979.

Όπως επισημαίνει στο μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, “είμαι πολύ χαρούμενος για τον πάτερ Άλεξ, την Πρσβυτέρα Ξανθή, και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Πρόκειται για μια τόσο εξαιρετική διάκριση, που πρακτικά με αφήνει άφωνο.

Ότι ένα τέκνο της Εκκλησίας, γιος ενός ιερέα, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ταπεινά την Εκκλησία του για περισσότερα από 50 χρόνια, πρόκειται να αναγνωριστεί από την υψηλότερη πολιτική τιμή στις ΗΠΑ, είναι μια στιγμή για την οποία κάθε Έλληνας Ορθόδοξος και κάθε Ελληνοαμερικάνος θα πρέπει να αισθάνεται τεράστια υπερηφάνεια, ειδικά αυτή την εβδομάδα που γιορτάζουμε την Εκατονταετηρίδα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αυτή είναι μια μοναδική τιμή για τον πάτερ Άλεξ, του οποίου οι δεκαετίες διακονίας στην Αρχιεπισκοπή μας και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν μπορούν να συνοψιστούν με λόγια.

Αντιθέτως, γνωρίζω ότι όλοι του στέλνουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια, με την αναγνώριση αυτής της βαθιάς αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. ΑΞΙΟΣ!”.