Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Βρισκόμαστε σε μία ιστορική στιγμή

φωτό: EUROKINISSI

Για μια “νέα πραγματικότητα που στόχο έχει όχι μόνο να αλλοιώσει την κοινωνική συνοχή της πατρίδος μας, αλλά και να εισάγει “νέες μορφές οικογένειας” κάνει λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην προσφώνηση που απηύθηνε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο ιερό μυστήριο του γάμου τονίζοντας πως δημιουργούνται “πολλές προκλήσεις ταυτότητος του ιερού και “μεγάλου”, κατά τον Απόστολο των εθνών Παύλο, μυστηρίου του γάμου, θίγονται τα παραδοσιακά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας, ενώ επιχειρείται αλλαγή στις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, με κεντρική βεβαίως αυτήν του θεσμού της οικογένειας”.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε “Είμαστε οι συνεχιστές των Αποστόλων και έχουμε την ιερή ευθύνη να φέρουμε εις πέρας το βαρύ έργο του Ευαγγελισμού και της σωτηρίας των ανθρώπων. Παρά τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μας, γνωρίζουμε το μονοπάτι, που με ασφάλεια οδηγεί στη σωτηρία”.

Διαβάστε την προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου