Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Οι ενορίες είναι χώροι για το κοινό καλό

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνεργάστηκε επιτυχώς με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και τον εθνικό φορέα NYC Health and Hospitals για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της πρόσβασης στα εμβόλια όχι μόνο εντός των εκκλησιών της Αρχιεπισκοπής αλλά και εντός των ευρύτερων κοινοτήτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είπε χαρακτηριστικά «Οι ενορίες είναι χώροι για το κοινό καλό, όπου μπορούμε να συσπειρωθούμε, χωρίς επίκριση, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να φροντίσει για την υγεία ολόκληρου του ανθρώπου, της ψυχής και του σώματος. Σε αυτήν την πανδημία, ο εμβολιασμός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να κρατήσουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον ασφαλή, ειδικά τα αγαπημένα μας πρόσωπα και οι γείτονες οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στον ιό Covid-19».

Στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, μια από τις πέντε ελληνορθόδοξες εκκλησίες σε όλη τη Νέα Υόρκη που προσφέρθηκαν εθελοντικά να λειτουργήσουν ως κινητοί χώροι εμβολιασμού αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους επαγγελματίες υγείας που χορηγούν εμβόλια και τεστ και να περάσει χρόνο μαζί με τον Que English και την Dara Kass από το HHS(Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών), των οποίων η εμπειρία ήταν τεράστια βοήθεια, καθώς η Αρχιεπισκοπή ξεκίνησε την πρωτοβουλία εμβολιασμού της. Συζήτησαν πώς διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τους χώρους και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να υποστηρίζουν και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον σε περιόδους αβεβαιότητας.