Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο Θεός να ευλογήσει τον νέο Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ (Βίντεο) (Upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:30

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ζήτησε από τον Θεό να ευλογήσει τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και την Αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις.

Αναλυτικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσκλήθηκε από την Επιτροπή Προεδρικής Ορκωμοσίας, προκειμένου να αναπέμψει δέηση κατά τη διαδικτυακή Ακολουθία επί τη ορκωμοσία του νέου Προέδρου των Η.Π.Α.

Η Ακολουθία έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. (Ανατολική Ώρα). Ακολούθως ο Πρόεδρος Joe Biden συμμετείχε στην διαδικτυακή τελετή που φιλοξενήθηκε στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εκπροσώπησε την Ορθόδοξη Εκκλησία και απέπεμψε δέηση εκ μέρους των πιστών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η καθιερωμένη διαθρησκειακή Ακολουθία, η οποία χρονολογείται από την εποχή της πρώτης ορκωμοσίας του Προέδρου Τζόρτζ Ουάσινγκτον, θα είναι φέτος εξ ολοκλήρου διαδικτυακή, ώστε να την παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Αμερικανοί με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, είπε: «Για ακόμη μια φορά έχει έρθει η εθνική στιγμή να παραδώσουμε τη σκυτάλη της ελευθερίας. Ευχαριστούμε για την καλοσύνη και τη συμπόνια Σου. Ας ευλογήσει ο Παντοδύναμος Θεός τον Πρόεδρό μας, Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρό μας, Καμάλα Χάρις. Δώσε τους σοφία, χάρη και δύναμη για να οδηγήσουν το Έθνος μας σε ένα λαμπρότερο, ασφαλέστερο και πιο υγιές μέλλον για όλους τους Αμερικανούς».

Επιπλέον, ζήτησε από τον Θεό να ενισχύσει την αποστολή τους, ώστε να μπορέσουν να θεραπεύσουν, να συμφιλιώσουν και να φέρουν ειρήνη στις ΗΠΑ. «Δώσε τους αρετή και αίσθηση δικαιοσύνης, ώστε όλοι οι Αμερικανοί να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι τα δικαιώματά τους ως πολίτες θα προστατεύονται πάντα», πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε στα Αγγλικά το βίντεο του Αρχιεπισκόπου της Αμερικής: