Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο Σταυρός ανανεώνει τις ψυχές μας και θεραπεύει τις εσωτερικές μας πληγές

Πιστοί από όλη τη Μητρόπολη του New Jersey παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Ocean Grove, NJ, την οποία τέλεσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόφορος Οικονομίδης και κληρικοί της Μητρόπολης.

Συνεχίζοντας την 75χρονη παράδοση της Μητρόπολης, μετά την ακολουθία, οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στις ακτές του ωκεανού για τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στο νερό. Αφού ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έριξε τους Σταυρούς, οι GOYAns έτρεξαν στο νερό για να τους βρουν. Αυτοί που ανέκτησαν τους 4 Σταυρούς που ρίχτηκαν είναι η Arianna Boutsikaris (Junior Girl) από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στο Toms River, η Christina Skoulariotis (Senior Girl) από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Paramus και οι Kostas Hantoulis (Junior Boy) και Chris Vlahos (Senior Boy) που είναι και οι δύο από τον Άγιο Γεώργιο στο Piscataway.

Για να διαβάσετε την Ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού την Κυριακή μετά την Ύψωση πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες: GOA/D. Panagos, GOA/B. Newman