Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η Ηγεσία των 100 έχει καλύψει επαρκώς το έλλειμμα της Σχολής μας

Photos:© GOA/DIMITRIOS PANAGOS

“Η Ηγεσία των 100 είναι ένα μοναδικό μέσο για την εξάσκηση της γενναιοδωρίας της Αρχιεπισκοπής και ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή της για περισσότερο από τέσσερεις δεκαετίες” τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Ποιμαντορική και Αρχιεπισκοπική εγκύκλιος για την Κυριακή της Ηγεσίας των 100.

“Η Ηγεσία των 100 έχει συμπαρασταθεί πολλαπλά και έχει καλύψει επαρκώς το έλλειμα της Σχολής μας, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αναδεικνύονται κατάλληλα καταρτισμένοι υποψήφιοι κληρικοί που θα υπηρετήσουν μελλοντικά την Αρχιεπισκοπή μας”αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Ελπιδοφόρος.

Αναλυτικά η Ποιμαντορική εγκύκλιος:

«Όλην την ημέραν ελεεί και δανείζει ο δίκαιος και το σπέρμα αυτού εις ευλογίαν έσται» (Ψαλμός 36:26).

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Παντού στις ιερές γραφές τονίζονται ιδιαιτέρως η γεναιοδωρία, η ελεημοσύνη, η ευσπλαχνία εν ελευθερία και αγάπη, ως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δικαίων καί όλων των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται τη δικαιοσύνη του Θεού.

Από όλους τους φορείς της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής που εμπνέουν αυτές τις αιώνιες αξίες, με κύρια αποστολή το διαμοιρασμό των ευλογιών του Θεού, ιδιαίτερη θέση κατέχει το αποθεματικό Ταμείο της Ηγεσίας των 100 «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος».

Η Ηγεσία των 100 είναι ένα μοναδικό μέσο για την εξάσκηση της γενναιοδωρίας της Αρχιεπισκοπής και ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή της για περισσότερο από τέσσερεις δεκαετίες.

Η σημερινή ημέρα, όπου σε όλη την Αμερική εορτάζουμε την Κυριακή της Ηγεσίας των 100, αποτελεί μία ευκαιρία να πληροφορηθούμε καλύτερα για τη σημαντική εργασία του οργανισμού και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Διότι η γενναιοδωρία και η φιλανθρωπία της έχουν χαρίσει πολλαπλώς δώρα στην Αρχιεπισκοπή, με σπουδαιότερο τη στήριξη στο Ελληνικό Κολλέγιο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Η Ηγεσία των 100 έχει συμπαρασταθεί πολλαπλά και έχει καλύψει επαρκώς το έλλειμμα της Σχολής μας, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αναδεικνύονται κατάλληλα καταρτισμένοι υποψήφιοι κληρικοί που θα υπηρετήσουν μελλοντικά την Αρχιεπισκοπή μας.

Σήμερα, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα της Ηγεσίας των 100, ας επισημάνουμε ότι η Ηγεσία των 100 αποτελείται από μέλη, αδελφούς και αδελφές της Εκκλησίας μας.

Κάθε ένα από τα αυτά τα μέλη έχει αποφασίσει να αποδώσει στον Κύριο ως ευχαριστία, κάποιες από τις ευλογίες που έχει αποκτήσει.

Με αυτή την αφορμή, ας ευχαριστήσουμε αυτούς αλλά και για αυτούς το Θεό, για τη σοφή τους διαχείριση και γιάτήν αφιέρωσή τους στην Αγία μας Εκκλησία.

Μετά της εν Κυρίω Ιησού Χριστώ αγάπης,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος