Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η Αναγέννηση του Αγίου Νικολάου, είναι ένα θαύμα του Θεού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ΕΛπιδοφόρος τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάτταν, κατά την 20η επέτειο μνήμης από την ημέρα των επιθέσεων, ενώ φωταγωγήθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου.

“Ο Άγιος Νικόλαος στέκεται μπροστά σας σήμερα για να πει στον κόσμο ότι το φως θα λάμπει πάντα μέσα στο σκοτάδι, και ότι το σκοτάδι δεν θα νικήσει ποτέ! Η πίστη θα θριαμβεύει πάντα έναντι της αμφιβολίας. Η ελπίδα θα νικά πάντα την απόγνωση. Και η αγάπη θα νικά πάντα το μίσος”.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μέσω των social media, με αφορμή την φωταγώγηση του ναού του Αγίου Νικολάου.

Στην ομιλία του Αρχιεπισκόπου ενώπιον των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο του Αγίου Νικολάου για την φωταγώγηση του, ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε πως “η αναγέννηση αυτής της Εκκλησίας, ως Μνημείο για το Έθνος, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα του Θεού. Μέσω των προσευχών του Αγίου Νικολάου, φθάσαμε σε αυτό το βράδυ προσευχής και μνήμης για να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο.

Διότι φίλοι μου, η ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τα Πάθη και τη Σταύρωση του Έθνους μας. Και η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου είναι η Ανάστασή μας. Σαν την αυγή που λάμπει, μετά από τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής.

Φωτίζουμε αυτόν τον Ναό στη μνήμη τους και προς τιμήν τους. Φωταγωγούμε αυτή την εκκλησία διότι καλούμαστε επίσης να είμαστε το φως για τον κόσμο. Και αφήνουμε αυτό το Μνημείο να λάμψει με τη δόξα της Ανάστασης.

Και είμαστε εδώ, στο Πάρκο Ελευθερίας, στη μικρή μας Ακρόπολη, και ετοιμαζόμαστε να ανάψουμε το φως του Χριστού που Αναστήθηκε στον δικό μας, Αμερικανικό Παρθενώνα”.