Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Φορέστε Μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

“Αντιμετωπίζουμε μία κρίσιμη στιγμή για την υγεία τόσο στη χώρα μας όσο και στις ψυχές μας. Ας δείξουμε αγάπη ο ένας στον άλλο προστατεύοντας τον κατ’ εικόνα Θεού πλασμένο άνθρωπο” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε μήνυμα του για τη μέρα των Ευχαριστιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ευχήθηκε κάθε ευλογία στην περίοδο αυτή των διακοπών της Ημέρας των Ευχαριστιών και μοιράστηκε σκέψεις του σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Δε φοράω τη μάσκα απλά για το φαίνεσθαι, αλλά ως απόδειξη αγάπης για το συνάνθρωπό μου. Τόσο απλά. Γνωρίζουμε πως ο ιός αυτός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Αποτελεί μία υπαρκτή και καθημερινή απειλή. Αντιλαμβάνομαι πως όλοι μας έχουμε κουραστεί από την πανδημία και πως λαχταρούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το ερώτημα που τίθεται, όμως, είναι: Με τί κόστος; τόνισε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον με μία πολύ απλή κίνηση αγάπης και αλτρουϊσμού, φορώντας τη μάσκα. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, να αντέξουμε το βάρος του προσωρινού αποχωρισμού από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ώστε να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε σύντομα, υγιείς.

“Η βασική διδασκαλία της πίστης μας είναι ότι η αγάπη προς το Θεό περνάει μέσα από την αγάπη για το συνάνθρωπό μας. Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω –τώρα περισσότερο από ποτέ– όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο, να δείξετε την αγάπη στον πλησίον σας, καλύπτοντας το πρόσωπό σας με τη μάσκα. Προστατέψτε τους άλλους και τον εαυτό σας. Ο Κύριός μας, να ευλογεί όλους σας” δήλωσε κλείνοντας ο κ. Ελπιδοφόρος.