Aντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Την Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχθηκε αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Π.Α.Ο.Κ..

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, τους μίλησε για τον ρόλο και το όνομα του Πατριαρχείου ως «Ρωμαίικου Ορθοδόξου Πατριαρχείου» και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό και να παραμένουν στις ρίζες, τις αρχές και τις αξίες της Ρωμιοσύνης.

Οι Αντιπρόσωποι του Π.Α.Ο.Κ. προσέφεραν στον Πατριάρχη δικέφαλο αετό, σύμβολο της ομάδας τους και άγιο Μύρο από το προσκύνημα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πατριάρχης τους προσέφερε επάργυρο πίνακα της πόλεως της Ιερουσαλήμ και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ποδοσφαιρικό τους αγώνα σήμερα το απόγευμα με την ποδοσφαιρική ομάδα Μπειτάρ του Ισραήλ.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης δέχθηκε διακοσιαμελή ομάδα Ρώσων προσκυνητών υπό τον Μητροπολίτη Μάρκο και δύο Επισκόπους της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της πρώην Διασποράς στους οποίους μίλησε, τους ευλόγησε και τους ευχήθηκε ευλογημένη πανήγυρη για την εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής της ισαποστόλου στην εν Γεσθημανή Ιερά Μονή της Ρωσικής ταύτης Εκκλησίας, εν όψει της επισκέψεως Αυτού στην επαύριον.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων